Buss, parkering och trafik

http://www.smveckan.se/bussparkeringochtrafik/

Ta bussen till arenorna

Bussen är ett smidigt sätt att ta sig till/från arenorna och till/från Folkfesterna. I många fall går det att åka med ordinarie lokalbussar (1, 3, 5 eller 85), och där rekommenderar vi att man tankar ned Din Tur appen för aktuella tidtabeller. Till vissa arenor går det dessutom särskilda SM-bussar. Här hittar du busstidtabellen..

OBS! Vår ambition är att de extrainsatta SM-bussarna ska kunna gå med max 15-20 minuters intervall. Vi kan dock inte garantera tiderna eftersom de är beroende på trafiksituation, väder och antal personer som vill åka. Det kan uppstå köer/väntan, framför allt till bussar till populära idrotter och vi rekommenderar dig därför att vara ute i god tid.

Med en SM-mössa på huvudet åker du gratis på alla bussar inom Sundsvalls kommun under veckan. Läs mer här om SM-mössan här.

Parkering vid arenorna och i stan

Gärdehov: Parkering finns men i begränsad omfattning. Kostnad: 20 kr/dag under torsdag-söndag.

Friluftscentrum Södra berget: Vägen upp till arenan är avstängd vid foten av berget (gamla LV5-området). Där finns gratis parkering i begränsad omfattning och sedan går det SM-buss upp till arenan.

Sundsvalls slalombacke: Gratis parkering finns

Bergsåkers travbana: Gratis parkering finns

Sporthallen: Parkering finns i området till ordinarie P-taxa, som kan variera. Läs på aktuell P-skylt.

Vid parkering på stan (för att åka SM-buss till arenorna) eller vid Folkfestkvällarna så hittar du parkeringar här: www.sundsvall.se/parkering

Trafik

I Sundsvall pågår flera stora byggprojekt samtidigt, vilket kan skapa köer. Under SM-veckan kan det bli extra trångt i trafiken. Dessutom är vägen till Södra Berget avstängd vid foten av berget (vid gamla LV5-området). Därifrån får man gå eller ta SM-buss.

Aktuell trafikinformation och pågående byggprojekt i Sundsvall hittar du på www.sundsvallväxer.se.